0
Training

Wet vereenvoudiging beslagvrije voet (basis)

1,5 uur
Offertebasis

De Wet vereenvoudiging beslagvrije voet heeft invloed op de financiële situatie van inwoners met schulden. Wilt u weten wat er gaat veranderen? Stimulansz biedt 3 trainingen over dit onderwerp die we modulair aanbieden. U kunt dus zelf kiezen welke onderwerpen voor u interessant zijn. Zo leert u alle aspecten van de Wet vereenvoudiging beslagvrije voet kennen.

Overzicht

Uw resultaat:

 • U kent de Wet vereenvoudiging beslagvrije voet
 • U kunt de beslagvrije voet berekenen
 • U weet hoe de berekening van het vtlb hierdoor veranderd
 • U weet wat deze wet voor uw werk en uw cliënten kan betekenen

Voor wie

 • Schuldhulpverleners
 • Bewindvoerders
 • In- en terugvorderingsmedewerkers
 • Kwaliteitsmedewerkers

Zo ziet de training eruit

Deze modulaire trainingen over de Wet vereenvoudiging beslagvrije voet zijn online te volgen. Er zijn 3 verschillende trainingen die de wet voor verschillende doelgroepen inzichtelijk maken. De trainingen zijn praktisch ingestoken, zodat u de kennis meteen kunt toepassen in de praktijk. U kunt zelf kiezen welke modules u volgt.

Dit gaat u leren

Per 1 januari 2021 is de Wet vereenvoudiging beslagvrije voet in werking getreden. Deze wet heeft invloed op de financiële situatie van inwoners met schulden. Daarnaast heeft het ook invloed op uw werk als, schuldhulpverlener, bewindvoerder of bijvoorbeeld invorderingsmedewerkers.

Wilt u meer inzicht in de veranderingen? Zodat u uw cliënten op de juiste manier kunt blijven ondersteunen? Bekijk dan ons modulaire aanbod:

Training Beslagvrije voet – basis

Tijdens deze online training nemen we de hoofdlijnen van de Wet vereenvoudiging beslagvrije voet met u door. Deze training wordt verzorgd door Marion Bijveld.

 • De berekening van de beslagvrije voet
 • De hoogte van de afloscapaciteit
 • De beslagvolgorde
 • De basis van de coördinerend deurwaarder

Training Beslagvrije voet – verdieping

Tijdens deze online training gaan we dieper in op de gevolgen van de Wet vereenvoudiging beslagvrije voet voor de werkpraktijk voor de medewerkers invordering en debiteurenbeheer. De training wordt verzorgd door Corinne Berhitu.

 • Verrekenen en beslag
 • Beslag bij bijstand en inkomen
 • Rol coördinerend deurwaarder
 • Toepassing van de modelmededeling
 • Beslag en reservering vakantietoeslag

Training Vtlb (actualiteiten)

In deze online training worden de wijzigingen die effect hebben op het vrij te laten bedrag (VTLB) behandeld (door ontwikkelingen beslagvrije voet). De training wordt verzorgd door Maarten Bergman en Marion Bijveld.

 • Invullen van de calculator
 • Afloscapaciteit berekenen vanaf 1 januari 2021
 • Bijdrage tegemoetkoming inwonende
 • Leaseauto
 • Woonkosten
 • Samenwonenden
 • Oefenen met casuïstiek

Trainer(s)

De trainers zijn Corinne Berhitu, Maarten Bergman en Marion Bijveld.

Mr. Corinne Berhitu

Schuldhulpspecialist en juridisch redacteur van Kennisbank Inzicht Sociaal Domein.

06 12 27 73 50
Marion Bijveld

Schuldhulpadviseur gespecialiseerd in uitvoeringsvraagstukken bij gemeenten.

06 82 43 22 38

Incompany

We bieden de Training Wet vereenvoudiging beslagvrije voet ook incompany aan. U krijgt de training dan op maat, met onderdelen die belangrijk zijn voor uw organisatie. Wilt u weten wat we voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op.

Veelgestelde vragen

Een week voor de start van de training krijgt u een e-mail met de locatiegegevens en een routebeschrijving. De locatie is al eerder te vinden op de trainingspagina, onder datum en locatie.

Ja, alle trainingslocaties zijn goed te bereiken zowel met de auto als het openbaar vervoer. Er zijn ook altijd voldoende parkeermogelijkheden bij de verschillende locaties. Een week voor de start van de training ontvangt u een e-mail met de locatiegegevens en de routebeschrijving.

Gemiste bijeenkomsten kunnen helaas niet worden ingehaald.

U kunt een inschrijving gratis annuleren tot 15 werkdagen voor de start van de training of opleiding. U stuurt uw annulering naar academie@stimulansz.nl. Het is ook mogelijk om een collega te laten deelnemen in uw plaats. Geeft u de wijziging uiterlijk 2 werkdagen voor de start van de training of opleiding door? Mail deze wijziging ook naar academie@stimulansz.nl.

U ontvangt een deelnemerscertificaat bij geaccrediteerde opleidingen. Als u een certificaat ontvangt, staat dat benoemd op de trainingspagina onder ‘overzicht’. In dat geval ontvangt u een certificaat aan het eind van de training als u aanwezig was bij minimaal 80% van de bijeenkomsten.

Dat verschilt per training. Als er onvoldoende inschrijvingen zijn, kunnen wij besluiten om de training door te schuiven of af te lasten. Natuurlijk laten we u dat zo snel mogelijk weten.

Als u zich inschrijft kunt u eventuele dieetwensen aan ons doorgeven. Wij zorgen ervoor dat er rekening wordt gehouden met uw wensen.

Bijna al onze trainingen organiseren we óók bij u op locatie. Wij denken graag met u mee over het beste leertraject voor uw organisatie. Neem contact met ons op om uw wensen te bespreken. Dan staan we gezamenlijk stil bij de vraag hoe deze training past bij de ontwikkelingen die in uw gemeente spelen en hoe deze bijdraagt aan een betere dienstverlening voor de inwoner.

Als u zich inschrijft via onze website is uw inschrijving definitief. Als u contact met ons opneemt, kunnen we in overleg proberen om een plek voor u te reserveren. U kunt ons bereiken via academie@stimulansz.nl of 030 – 29 82 800.

U ontvangt een bevestiging binnen 2 werkdagen. Wij controleren alle inschrijvingen zelf, dit kost soms wat tijd. Heeft u drie werkdagen na uw inschrijving nog steeds geen mail ontvangen? Stuur dan een mail naar academie@stimulansz.nl of bel naar 030 – 29 82 800.

Ook tijdens de coronaperiode kunt u bij Stimulansz terecht voor opleidingen en trainingen. Lees hier hoe Stimulansz haar trainingen organiseert op een veilige en verantwoorde manier.

Meestal nemen we onze online trainingen niet op, omdat we geloven dat mensen het beste leren als zij live bij de bijeenkomsten zijn en vragen kunnen stellen. Als we de training bij uitzondering wél opnemen, staat dat vermeld op de trainingspagina onder ‘overzicht’.

We hebben een online leeromgeving voor een aantal van onze meerdaagse opleidingen. De leeromgeving ondersteunt u gedurende de hele opleiding in het leerproces. Met onder meer digitale lesmaterialen, studieopdrachten, een forum en de mogelijkheid tot contact met mededeelnemers en de trainer.

We denken graag met u mee over het beste leertraject voor uw situatie. Stuur een mail naar academie@stimulansz.nl of bel naar 030 – 29 82 800 om een afspraak te maken. Om u op weg te helpen in uw keuze hebben we ook een online keuzehulp ontwikkeld. U vindt de keuzehulp op onze website.

Voor de meeste trainingen is geen vooropleiding nodig. Soms is bepaalde werkervaring of voorkennis handig als basis voor u de training volgt. We vermelden het op de trainingspagina als er bepaalde voorkennis nodig is om de training te volgen.

De prijzen van onze trainingen en opleidingen zijn exclusief 21% BTW.

Sommige trainingen en opleidingen richten zich op het opdoen en verdiepen van kennis. In andere trainingen ontwikkelt u praktische vaardigheden (houding en gedrag). Ten derde hebben we platforms waarin u samen met collega’s van andere gemeenten kennis, vaardigheden en best practices uitwisselt. Wilt u op de hoogte blijven van de actuele wet- en regelgeving, jurisprudentie en best practices? Ga dan naar één van onze actualiteitendagen. In één dagdeel bent u weer helemaal bij.

We hebben trainingen en opleidingen op basis van open inschrijving én incompany trainingen. De incompany trainingen geven we samen met uw gemeente vorm en inhoud. Waar staat jullie gemeente nu? Waar willen jullie naartoe? En wat moet de training opleveren? Ook in de open trainingen behandelen we aandachtspunten die spelen in uw gemeente. U kunt ook kiezen voor een online training. Het doel is altijd dat u de kennis kunt vertalen naar uw dagelijkse werk.

img

Vragen of advies nodig?

Silke van Alphen helpt u graag verder.