Resultaten

• U weet waar ons gedrag vandaan komt.
• U herkent verschillende weerstanden en weet welke technieken u kunt toepassen om de weerstand om te buigen.
• U weet wat schaarste doet met mensen en heeft een aantal instrumenten in handen om de negatieve gevolgen daarvan te beperken.
• U bent in staat om instrumenten toe te passen waarmee u de persoonlijke groei en zelfredzaamheid versterkt.
• U kunt deze kennis inzetten in uw werk zonder dat het veel extra tijd kost.

Wilt u begrijpen waar ons gedrag vandaan komt? En hoe u deze kennis kunt gebruiken om inwoners te versterken en hun zelfredzaamheid duurzaam te vergroten? Volg dan deze training en leer hoe u echt bijdraagt aan persoonlijke groei van inwoners en collega’s.

Voor wie

De Training Kennis van gedrag is voor klantmanagers, consulenten, juridisch kwaliteitsmedewerkers en beleidsmedewerkers met minimaal 3 jaar werkervaring.

Zo ziet de training eruit 

De training bestaat uit één hele dag met verschillende blokken waarin theorie en oefenen aan de hand van (eigen) casuïstiek worden afgewisseld. We houden de groep klein, zodat er voldoende ruimte is voor persoonlijke aandacht.

Literatuur en werkboeken
Bij deze masterclass hoort literatuur. U krijgt van ons:
• Reader met daarin verschillende wetenschappelijke onderzoeken
• Overzicht met aanbevolen literatuur

Inhoud van de training
In de training gaan we in op de basis van gedrag. Hoe heeft dit zich evolutionair ontwikkeld? Hoe spelen onze drijfveren een rol bij het gedrag dat we vertonen? Wat doet schaarste in tijd, geld, of iets anders met gedrag van mensen? En wat kunt u doen om de negatieve effecten hiervan te beperken?

Vooraf
We vragen u om een eigen casus mee te nemen naar de training. Voor welk probleem zou u graag handvatten willen? Natuurlijk helpen we u bij het vinden van een geschikte casus om tijdens de training mee aan de slag te gaan. 

Blok 1: Kennismaken met ons denksysteem 

We nemen u mee terug in de tijd en laten u zien op welke manier de evolutie nog steeds invloed heeft op het gedrag dat we dagelijks vertonen. Welke drijfveren spelen hier bewust en onbewust een rol? Daarnaast gaan we in op weerstanden. Hoe herkent u deze en wat kunt u doen om weerstand om te buigen naar iets positiefs? 

Blok 2: Stimuleren persoonlijke groei 

U kunt mensen laten groeien of ze juist klein houden. In dit blok gaan we aan de slag met verschillende methodieken waarmee u mensen kunt helpen om een stapje verder te komen. Hier besteden we aandacht aan schaarste en aan de groeimindset

.

Praktische informatie

Data
We verzorgen de Masterclass Gedrag op dinsdag 7 september 2021 van 09:30 -16:30 uur.
Locatie
U bent die dag van harte welkom bij Stimulansz, Koningin Wilhelminalaan 5 in Utrecht.
Trainers

De training 
wordt gegeven door Silke van Alphen en Evelien Meester. 

Incompany 

We bieden de Training Kennis van gedrag ook incompany aan. U krijgt de training dan op maat, met onderdelen die belangrijk zijn voor uw organisatie. Wilt u weten wat we voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op. 

Expert

Mr. Evelien Meester

Teammanager Innovatie en Strategie. ‘Omdenker’ van het sociaal domein.

Anderen bekeken ook